İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Pandemide doğan bir kitap; İş Yaşamında Kadın, Covid-19 Sürecinde Farklı Sektörlerde Analiz

yazar Su Akça

Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma AYANOĞLU, “İş Yaşamında Kadın, Covid-19 Sürecinde Farklı Sektörlerde Analiz” adlı kitabını çıkarttı.

Kitapta iş kadınlarından Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Üyesi, Fatma AYDOĞDU, Shell Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü ve Shell&Turcas İcra Kurulu Üyesi Meltem OKYAR PERDECİ, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Özlem CİNEMRE, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral SÜRMELİ, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Tepar Yönetim Kurulu Başkanı Sultan TEPE’nin iş dünyasına dair değerlendirmeleri yer almaktadır. Üç bölümden oluşan kitabın ikinci bölümünde ise Sıradışı Sektörlerde Kadın Dostu Şirketler, Shell’in enerji veren kadınları ve Gisbir (Gemi İnşa Sanayi Birliği) çalışan kadınlar yer alırken, üçüncü bölümde ülkemizin farklı üniversitelerinde yer alan akademisyenlerinin akademik ve bilimsel çalışmaları yer alıyor.

Kitabın editörü olan Prof. Dr. Fatma AYANOĞLU, aynı zamanda kitapta “Covid-19 Sonrası Artan Dijitalleşme ve İş Yaşamında Kadına Yönelik Dijital Şiddet” konusunu analiz etmiş. Kitap hem profesyonel yaşamda yer alan patron kadınları hem teoride çalışan akademisyenleri bir araya getirmesi ve Covid-19 sürecinde farklı sektörlerde kadının iş yaşamındaki analizlerini ortaya koyması açısından literatürde bir ilk olma niteliğini de taşıyor. Kadınlara dair bilimsel verilerin ve uygulamadaki örneklerin az oluşu sebebiyle kitabın içindeki bilgiler bu boşluğu dolduruyor. Kitap hem iş dünyasındaki kadınlara hem de politik ve siyasi alanda çalışanlara yol göstericidir ve kadınlarımıza dair faydalı bilgiler içeriyor.  

İlgili Haberler